Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 20:33 - Представяне на ВОДЕЩИТЕ на „РОДИТЕЛСКИ УМЕНИЯ: Практически курс за Родители на деца от 3 до 7 г.”
Автор: roditelstvo Категория: Други   
Прочетен: 1317 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2015 18:31


  

Курсът за РОДИТЕЛСКИ УМЕНИЯ в онлайн и в присъственият му вариант ще се води от двама популярни психолози – Панайот Рандев и Елеонора Златинова,

с любезното съдействие на младата майка Симона и нейната 4-годишна дъщеря Зара

  

 

 

Панайот Рандев 


image

 

               Панайот Рандев е един от водещите психолози у нас. Специализирал е и е участвал в школи, конференции, семинари и др. в над 20 страни (САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Белгия, Швейцария, Дания и ред други). Провел е близо 1 000 семинари, тренинги, уъркшопи и др. с над 15 000 участници. Консултирал е няколко хиляди семейства, родители и подрастващи по широк спектър от проблеми. Работил е в БАН – Институт по психология, в МА, преподавал е в НБУ и БСУ, бил е главен психолог на Сухопътните войски на Българската армия и е участвал в мисии в чужбина. През 2004 г. бе номиниран за наградата «Най-добър психолог на годината». Бил е председател, зам.-председател и член на УС на няколко професионални психологически асоциации

 Преди над четвърт век той инициира съвременната българска училищна и здравна психологии, а преди 15-тина години и съвременната военна психология в България. Адаптирал е около 100 психотеста. В края на 80-те години на миналия век бе един от първите у нас психолози-консултанти по семейни, училищни и детско-юношески проблеми. В началото на 90-те години инициира и координира българската адаптация на световно известния пакет от курсове за родителско образование STEP (Systematic Training for Effective Parenting), както и редица други проекти в областта на практическата психология.

 

            Понастоящем Панайот Рандев е председател на Секция „Позитивна психология” (и образование) към Дружеството на психолозите в България, чийто член е от 1987 г. Член е също и на редица международни психологически асоциации и професионални мрежи - напр. IPPA, ENPP, ISPA, EAWOP. Ръководител е на Институт Ре-Генезис и е председател на фондация Човек Плюс. 

 

            Той инициира настоящия онлайн курс за родителски умения, защото е убеден, че чрез него участващите родители ще придобият нагласи и умения за едно по-осъзнато, позитивно и ефективно родителство, практикуването на което, от една страна, ще формира едни по-самостоятелни, ефективни и позитивни деца и юноши, а от друга, ще спести на родителите много бъдещи проблеми, неуспехи и главоболия със своите по-малки или по-големи деца. Както ще видите по време на онлайн курса родителско обучение базирано на овладяване на спектър от над двайсет ключови родителски умения е доказано от хиляди изследвания в чужбина, че е много по-ефективно отколкото, ако родителя се основава на съветите на по-възрастните или чете книжки и гледа видеа от знайни и незнайни автори, които се стремят повече към ефективи заглавия, тези, формули и брой продажби, отколкото реално да формират ефективни умения у родителите.    

 

#          #          # 

 

 

Елеонора Златинова

image

         
Елеонора Златинова е социален психолог с над 10 годишна практика в детското и семейно консултиране. Работи в сферата на образованието и в неправителствения сектор – председател е на фондация „Деца на света” от 1998 г., чиято основна цел е въвеждане на нови ефективни практики в областта на практическата психология. Обучител и водещ е на семинари и тренинги свързани с повишаване на квалификацията и уменията на учителите по теми като „управление на дисциплината”, „позитивно възпитание”, „противодействие на тормоза и насилието в училище”, както и на семинари за личностно развитие насочени към стимулиране на творческото мислене с прилагане на игрови подходи.

            Провела е голям брой консултации с деца и родители по широк кръг от проблеми свързани с израстването, обучението и поведенческите особености при деца и юноши.

 

Член е на Сдружение по училищно и семейно консултиране, на Дружеството на психолозите в България и е зам.председател на Секцията по Позитивна психология и образование към последното.      

 

#          #          #  

 

Симона

image

            Симона е бакалавър по социология. Учила е в Пекин, Китай – компютърни науки и във Флоренция, Италия – културална антропология. Работила е няколко години в компютърната фирма Телерик по развиване на партньорската им мрежа с клиенти от цял свят. Понастоящем е фотограф на свободна практика специализиран във фотография на новородени бебета.


Симона е щастлива майка на 4-годишната 
 

 

Зара.

 image 

 

Двете заедно ще демонстрират в някои от сесиите на онлайн курса практическо приложение на представяните родителски умения.








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: roditelstvo
Категория: Други
Прочетен: 8634
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930